Newsflash
Internaționale

Manifestații în SUA pentru dreptul la avort

de L. Budin - oct. 10 2022
Manifestații în SUA pentru dreptul la avort

Manifestanţii, majoritatea femei, au agitat pancarte, lansând un apel la un „tsunami feminist” şi la „vot pentru salvarea drepturilor femeilor”.

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în mai multe oraşe din Statele Unite, printre care Washington, pentru a cere apărarea dreptului la avort și pentru a declanşa un „val albastru” democrat, cu ocazia alegerilor de la jumătatea mandatului, informează AFP și Agerpres.

manifestatie-avort
Sursă foto: Unsplash/Gayatri Malhotra

 

Numeroase manifestante purtau banderole şi eşarfe verzi, culoarea susţinătorilor dreptului la avort. Altele fluturau uriaşe steaguri albastre (culoarea democraţilor) pe care scria „Votaţi”, precum şi pancarte albastre în formă de val, pentru o victorie în alegeri. Acestea vor determina controlul asupra Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, notează Agerpres.

Mitinguri similare au avut loc şi la New York şi în Denver, Colorado.

La sfârşitul lui iunie, Curtea Supremă a anulat dreptul constituţional la avort. Imediat, numeroase state conduse de republicani au interzis avortul pe teritoriul lor şi au fost lansate numeroase bătălii în instanţă.

Într-o răsturnare de situaţie, o curte de apel din Arizona a decis recent că pot fi efectuate din nou avorturi în acel stat, mai scrie AFP.

Virusul herpetic modificat ar putea fi eficace împotriva cancerului

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe