Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Focus pe prevenţie

Viața Medicală
Mirela DUMITREAN joi, 11 octombrie 2012
   În România, Ziua mondială a inimii – 29 septembrie, a fost marcată de Societatea Română de Cardiologie împreună cu Fundaţia Română a Inimii, care derulează un proiect de prevenţie a bolilor cardiovasculare şi de informare a populaţiei despre reducerea incidenţei infarctului miocardic. Mesajul celor două organizaţii este că extinderea apelurilor şi informaţiilor privind prevenţia riscurilor cardiovasculare trebuie să fie cât mai eficientă, iar rata mortalităţii cauzate de bolile cardiovasculare trebuie să scadă cu 10% până în 2015.
   Pot fi prevenite printr-un stil de viaţă sănătos (alimentaţie echilibrată, activitate fizică, odihnă adecvată, fără fumat) până la 80% din bolile cardiovasculare cauzate de ateroscleroză. Un sondaj de opinie realizat în cadrul programului „Acţionează acum. Salvează o viaţă!“, pe 1.106 subiecţi, relevă că 95% din respondenţi consideră importantă prezenţa legumelor şi a fructelor în consumul cotidian, iar 77% sunt dispuşi să cheltuiască mai mult pentru a mânca mai sănătos.
   De altfel, prevenţia riscului cardiovascular face subiectul mai multor dezbateri programate în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie (4–6 octombrie 2012, Sinaia). La reuniunea anuală a cardiologilor români vor mai fi discutate şi alte teme, precum: managementul insuficienţei cardiace acute în terapia intensivă, inflamaţia sistemică şi boala cardiovasculară, particularităţile tratamentului bolilor cardiovasculare la vârstnici, urgenţele cardiovasculare, cardiopatia ischemică, hipertensiunea arterială pulmonară etc.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.