Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Klaus Iohannis convoacă azi responsabilii implicați în gestionarea pandemiei

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 20 octombrie 2021, ora 10:32

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut aseară, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, în contextul în care țara noastră a înregistrat 18.863 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 și 574 de decese cauzate de COVID-19.

În declarația făcută aseară, șeful statului a amintit de „Spitale arhipline, secții de terapie intensivă care nu mai fac față, medici epuizați”. El a subliniat că este o „lipsă de acțiuni concrete” din partea autorităților române. 

klaus iohannis 19 oct 2021
Foto: https://www.presidency.ro/

„Acest coșmar ne arată că, din păcate, valul patru se dovedește mult mai agresiv chiar și decât cele mai pesimiste așteptări și prognoze. Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară, cauzele sunt multiple, dar, și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă. Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de astăzi (ieri – n.red.) confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum”, a declarat Klaus Iohannis.

Astfel, șeful statului a decis să convoace astăzi o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive: „singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”.

„Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie. Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja. Zi de zi, chiar în aceste momente, medicii și personalul medical din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață”, a mai spus președintele României aseară, potrivit www.presidency.ro.

Etichete: Klaus Iohannis declaratii pandemie covid pandemie covid pandemie covid-19 valul patru in romania valul patru pandemic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC