Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul de Urgenţe din Cluj a primit aparatură medicală pentru bebeluşii născuţi prematur

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 20 decembrie 2021, ora 16:25

Secţia Neonatologie II din cadrul Clinicii Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca a fost dotată de organizaţia Salvaţi Copiii România cu echipamente medicale.

aparatura

„În prag de sărbători, Salvați Copiii România a adus o rază de lumină și speranță în Clinica Neonatologie II “Dominic Stanca”. An de an, organizația Salvati Copiii Romania a donat Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca echipamente esențiale care vin în ajutorul nou-născuților cu probleme medicale asociate prematurității”, au precizat reprezentanții SCJU Cluj-Napoca.

Potrivit acestora, luni, 20 decembrie, în prezența Gabrielei Alexandrescu, președinte executiv, și a Amaliei Năstase, ambasador al organizației, s-a materializat donația către secție a unui incubator de transport cu ventilator și a unui ventilator suport respirator noninvaziv pentru nou-născuți, în valoare de 50.260 de euro.

„Pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca colaborarea cu Salvați Copiii România reprezintă un parteneriat durabil și de încredere. În ultimii cinci ani, Salvați Copiii a sprijinit cele două secții de neonatologie ale spitalului cu echipamente medicale atât de necesare pentru a da o șansă la viață copiilor născuți prematur. Ne bucurăm că acum, prin dotarea Secției Neonatologie II, cu un incubator cu ventilator de transport și un ventilator pentru suport respirator noninvaziv, cazurile grave de nou-născuți prematuri vor beneficia, pe lângă dăruirea și profesionalismul medicilor neonatologi, și de condiții moderne de îngrijiri”, a precizat prof. dr. Claudia Gherman, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Etichete: SCJU Cluj-Napoca ajutorul nou-nascutilor Salvati Copiii Romania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.