Newsflash
ACTUALITATE Știri

A avut loc Hemofilia Bike, eveniment dedicat conștientizării asupra hemofiliei

de Florentina Ionescu - apr. 22 2024
A avut loc Hemofilia Bike, eveniment dedicat conștientizării asupra hemofiliei

Pentru a marca Ziua Mondială a Hemofiliei în 2024, echipa Asociaţiei Române de Hemofilie a organizat sâmbătă o plimbare pe bicicletă în jurul Parlamentului.

Evenimentul s-a intitulat „Hemofilia Bike” și a avut loc pe 20 aprilie, sub motto-ul „Astăzi pedalezi pentru mine, că mâine să pedalăm împreună”, se arată într-un comunicat de presă. 

Evenimentul special al Asociaţiei Române de Hemofilie „Hemofilia Bike - Astăzi pedalezi pentru mine, că mâine să pedalăm împreună” a fost o întâlnire dedicată conștientizării asupra hemofiliei, promovării activităţii fizice, solidarităţii şi sprijinului comunitar, precum şi promovării accesului la tratament. 

Asociaţia Română de Hemofilie a invitat sâmbătă, 20 aprilie, la prânz, bucureștenii să i se alăture într-o zi plină de mişcare. Echipa asociației s-a întâlnit cu bucureștenii în alveola Parcului Izvor, evenimentul începând de la ora 11:30, pentru a porni împreună într-o plimbare pe bicicletă în jurul Parlamentului. 

Scopul evenimentului a fost de a aduce comunitatea împreună pentru a sprijini persoanele afectate de hemofilie şi de a evidenţia importanţa activităţii fizice în îmbunătăţirea stării de sănătate. Ca obiectiv, evenimentul și-a dorit să facă diferenţa în vieţile celor care luptă cu această afecţiune şi să promoveze o comunitate mai sănătoasă şi mai solidară.

Obiective principale: 

  • Conştientizarea hemofiliei în rândul populaţiei; 
  • Promovarea activităţii fizice în rândul persoanelor care trăiesc cu hemofilie şi au acces la tratament adecvat; 
  • Solidaritatea şi sprijinul comunitar (au fost aduși împreună pacienţi, familiile lor, profesionişti din domeniul medical şi alte părţi interesate pentru a oferi sprijin şi solidaritate); 
  • Promovarea accesului la tratament (a fost o oportunitate de a sublinia importanţa accesului la multidisciplinaritate şi la îngrijirea medicală de calitate pentru a gestiona eficient hemofilia şi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor). 

Declarație de solidaritate 

„Hemofilia Bike - Astăzi pedalezi pentru mine, că mâine să pedalăm împreună” este o declaraţie puternică de solidaritate, de susţinere şi de încurajare pentru toţi cei afectaţi de hemofilie. 

Prin fiecare pedalare, s-a demonstrat „că sunt oameni alături de cei care luptă cu această afecţiune şi că sunteţi gata, împreună, să ne implicăm şi mai mult pentru o schimbare pozitivă în comunitatea persoanelor cu hemofilie din ţara noastră”, au transmis organizatorii.

„Cuvântul «astăzi» înseamnă că voi pedalaţi în locul celor care nu pot, dar mâine vom pedala împreună, ca un simbol puternic al unităţii noastre şi al solidarităţii umane. Împreună putem depăşi orice obstacol şi putem construi un viitor mai luminos pentru toţi cei afectaţi de hemofilie. Fiecare pedală este un pas înainte către conştientizare, sprijin şi încurajare. Să ne unim forţele şi să facem diferenţa!”, au mai spus organizatorii în comunicat. 


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/AsociatiaRomanaDeHemofilie/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe