Newsflash
Știri

Membrii comunității de hemofilie au pedalat împreună la Hemofilia Bike Challenge

de Dorina Novac - apr. 26 2023
Membrii comunității de hemofilie au pedalat împreună la Hemofilia Bike Challenge

Asociația Română de Hemofilie și Hemofilie.ro au organizat Hemofilia Bike Challenge, un eveniment care le-a propus participanților să pedaleze împreună și să arate susținerea față de persoanele cu această boală.

Membrii comunității de hemofilie din România s-au reunit la 23 aprilie în Parcul Izvor, începând cu ora 14:00, iar de la ora 15:00 au pedalat pe traseul Parc Izvor – Bd. Națiunilor Unite – dreapta Bd. Libertății – dreapta Calea 13 Septembrie (Piața Francofoniei) – urcare Calea 13 Septembrie – Piața Arsenalului – dreapta Str. Izvor – Bd. Națiunilor Unite.

hemofilie

În fiecare an, începând din 1989, grupurile de pacienți din întreaga lume marchează Ziua Mondială a Hemofiliei în luna aprilie, pentru a crește gradul de conștientizare și înțelegere a hemofiliei și a altor tulburări de sângerare.

Citește și: Primele terapii genice în hemofilie, aprobate în Europa

Asociatia Romana de Hemofilie și portalul Hemofilie.ro s-au alăturat și în acest an inițiativei mondiale și organizează o serie de întâlniri dedicate marcării acestui moment.

Au început cu Hemofilia Cros, la Buziaș, în 18 aprilie și au continuat duminică, 23 aprilie, cu Hemofilia Bike Challenge.

„Promovăm necesitatea integrării socio-profesionale și a unei vieți independente pentru pacienții cu hemofilie. Dorim să promovăm oportunitatea de a face sport și pentru pacienții cu hemofilie, care în condiții de profilaxie pot să practice activități sportive ușoare. Cu un tratament personalizat și constant pacienții cu hemofilie pot ajunge să trăiască o viață normală!”, a declarat Daniel Andrei, președintele Asociației Române de Hemofilie, care a pedalat alături de toți cei prezenți la Hemofilia Bike.

Provocarea lansată tuturor celor care vor să își arate susținerea față de comunitatea de hemofilie din România este de a pedala împreună la Hemofilia Bike Challenge: Astăzi pedalezi în locul meu, mâine pedalăm împreună!

Activitățile dedicate Zilei Mondiale a Hemofiliei 2023 sunt parte a programului dezvoltat de ARH – Asociația Română de Hemofilie și Hemofilie.ro, cu susținerea partenerilor Novo Nordisk, Pfizer, Roche, Sobi și Takeda și includ Hemofilia Cros (18 aprilie 2023, Buziaș), Hemofilia Bike Challenge (23 aprilie 2023, București) și dezbaterea digitală „Spuneți povestea”, organizată în 27 aprilie pentru a afla poveștile de viață ale membrilor comunității de hemofilie din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe