Newsflash
ACTUALITATE Știri

Aparatură de ultimă generație pentru Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii

de Magdalena Tănăsescu - apr. 17 2024
Aparatură de ultimă generație pentru Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii

Laboratorul de Tehnologie Farmaceutică din cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii București a fost dotat cu aparatură de ultimă generație, grație unui parteneriat încheiat cu Grupul de companii Zentiva România.

Laboratorul dispune în prezent de o serie de echipamente utilizate în mod obișnuit în producția de forme farmaceutice solide, cum ar fi granulatorul în strat fluidizat și mașina de comprimat. 

De asemenea, la dispoziția studenților se află aparate esențiale pentru testarea calității în conformitate cu metodele oficiale specificate de Farmacopeea Europeană. Laboratorul oferă o abordare integrată atât a metodelor de fabricație, cât și a celor de asigurare a calității, esențială pentru perfecționarea competențelor și abilităților practice ale studenților. 

„Investiția noastră în educație arată dedicarea Zentiva față de sănătate și credința noastră în viitorul industriei de producție farmaceutică din România. Prin furnizarea instrumentelor necesare pentru învățarea practică, ne asigurăm că următoarea generație de profesioniști în domeniul producției farmaceutice este bine pregătită. Îi așteptăm ca după terminarea facultății să îmbrățișeze meseria de inginer în industria farmaceutică, industrie pe care noi o considerăm strategică pentru România”, a declarat Simona Cocoș, director general Zentiva România și Republica Moldova. 

Pe lângă oportunitățile de învățare empirică, laboratorul este menit să aprofundeze înțelegerea modului în care tehnologia de fabricație și excipienții adecvați transformă substanțele în medicamente cu scopul de a obține o eficacitate terapeutică maximă.

„Inaugurarea laboratorului de Tehnologie Farmaceutică dovedește colaborarea fructuoasă dintre mediul de business și mediul academic, iar în mod particular parteneriatul strategic dezvoltat între compania Zentiva și Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii. Suntem extrem de onorați de legătura profesională dezvoltată și îi asigurăm pe partenerii noștri de întreaga recunoștință pentru oportunitatea oferită studenților facultății noastre, de a se pregăti în cadrul laboratoarelor disciplinelor de profil, de la programele de studii precum Inginerie farmaceutică sau Produse Farmaceutice și Cosmetice, pe echipamente de ultimă generație. Acest fapt creează cadrul propice dezvoltării unor abilitați și competențe care să le asigure un avantaj competitiv la angajare”, a afirmat prof. dr. ing. Cristina Orbeci, decanul Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii. 

Zentiva este lider al pieței de medicamente generice în volume (21,8% market share) și valoare (17,5% market share). Unul din 11 medicamente vândute în farmacii aparține companiilor din grupul Zentiva în România, iar 1 din 4 medicamente administrate în spitale este un produs al companiei. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe