Newsflash
ACTUALITATE Știri

Primul laborator acreditat internațional pentru analiza mutației TP53, disponibil la SUUB

de Magdalena Tănăsescu - mar. 18 2024
Primul laborator acreditat internațional pentru analiza mutației TP53, disponibil la SUUB

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) dispune de primul laborator din România care a fost acreditat internațional pentru analiza mutației TP53 prin tehnica de biologie moleculară de secvențiere de nouă generație (NGS).

Potrivit reprezentanților unității medicale, leucemia limfocitară cronică este cea mai frecventă limfoproliferare cronică, iar în spitalul bucureștean sunt numeroși pacienți care sunt îngrijiți și primesc tratament personalizat.

 

Analiza este esențială în alegerea tratamentului, pentru că identifică pacienții cu risc înalt, care trebuie să primească un tratament specific, în funcție de riscul genetic. 

 

 

„Această analiză acreditată ERIC este recomandată atât în ghidurile americane pentru cancer NCCN, cât și în ghidurile europene ESMO, ghiduri care sunt de referință în practica medicală în oncologie și hemato-oncologie”, a declarat prof. univ. dr. Horia Bumbea, coordonatorul compartimentului transplant medular și al Subprogramului de diagnostic și monitorizare a hemopatiilor maligne.

 

Laboratorul de patologie moleculară este rodul proiectelor derulate la nivelul SUUB, Molimagex și RO.19, fiind condus de conf. dr. Eugen Radu. Acesta este implicat direct în diagnosticul hemopatiilor maligne prin programul national de sanatate care se derulează în SUUB.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe