Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Anxietate, timiditate, infidelitate

     Anxietatea este unul din pilonii principali în jurul cărora se structurează dinamic personalitatea. Teama este ceva normal, firesc, însă atunci când crește ca intensitate sau este scoasă din contextul realității, devine patologică. Despre anxietate și legătura acesteia cu personalitatea scriu dr. Mircea și Ruxandra Drăgan (Ploiești) în Buletinul Asociației Balint din decembrie 2016. Tulburărilor din spectrul anxios li se adaugă anxietatea ca simptom – prezentă în cadrul mai multor tulburări psihotice: schizofrenie, tulburare bipolară, episod psihotic acut, episod depresiv major, sevraj, demență etc.
    Timiditatea nu este considerată nici o boală, nici o trăsătură a caracterului, ci o problemă pe care cei mai mulți adulți reușesc să o depășească în timp. După alți autori, timiditatea este un tip particular de anxietate socială, fără a fi însă patologică. De la Marcel Vintilă (Canada), aflăm că timiditatea este frecvent întâlnită la adolescenți. Dr. Veress Albert (Miercurea Ciuc) scrie despre efectele relațiilor extraconjugale asupra vieții maritale, explicând mecanismele psihologice care duc la infidelitate în cazul femeilor și bărbaților. (M. G.)

 


Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.