Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Sezonul rece este al leziunilor de ligamente

Viața Medicală
Adi BUTOI joi, 11 februarie 2016
     Primul număr din 2016 al publicației Viață + sănătate este cu adevărat de sezon, având ca subiect central afecțiunile asociate cu sezonul rece și sporturile de iarnă. Autoarea pune preț pe conștientizarea riscului de accident asociat cu practicarea sporturilor de iarnă și vine cu statistici ale acestor accidente. Aflăm că schiorii riscă cel mai adesea leziuni ale genunchiului, că snowboard-iștii își rănesc de obicei capul și mâinile, sau că protagoniștii accidentelor de pe pârtie sunt preponderent de sex masculin, cu 56% din total. Articolul ne dă însă și unele motive de optimism, citând un studiu care arată că numărul acestor accidentări este în scădere, asta datorită evoluției echipamentului sportiv.
     Articolul de fond al revistei este „Clasificarea și tratamentul leziunilor produse de frig“, semnat de dr. Dan Rusu. Întâi este prezentată patofiziologia, apoi găsim clasificarea degerăturilor în funcție de tabloul clinic. Urmează desigur terapia, diferențiată în funcție de gravitatea leziunilor. Finalul articolului prezintă câteva terapii aflate acum în cercetare, precum oxigenul hiperbar, simpatectomia sau terapia anticoagulantă.
    Alte articole ale revistei se ocupă de subiecte independente de sezonul rece, precum pericolele privării de somn, infecțiile cu Shigella în rândul refugiaților din UE sau boala de focar dento-parodontală. Un articol ceva mai voluminos este dedicat consumului de zahăr, această substanță care a ajuns să fie numită „demonul alimentar“, „alcoolul copilăriei“ sau „noul tutun“. Articolul este semnat de dr. Nicolae Dan și va avea o continuare în numărul viitor.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.