Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Terapii în HTA

Viața Medicală
Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN vineri, 17 iulie 2015
În numărul din iunie al revistei The BMJ – ediţia în limba română, Jonathan Mant şi Richard McManus pledează pentru amânarea tratamentului hipertensiunii arteriale de valori foarte mari până la aflarea cu exactitate a valorilor maxime tensionale. Tratamentul HTA trebuie intensificat atunci când tensiunea arterială rămâne deasupra ţintei terapeutice, însă inerţia clinică s-a corelat cu o creştere de 20% a deceselor şi evenimentelor cardiovasculare în timpul aşteptării intensificării tratamentului.
Jocalyn Clark atrage atenţia, în editorialul pe care îl semnează, asupra apariţiei din ce în ce mai multor reviste rapace care percep taxe mari pentru publicarea articolelor academice, fără a furniza servicii de editare corespunzătoare. Mai mult, articolele publicate nici măcar nu sunt indexate în sistemele de biblioteci consacrate. Principalele victime ale acestor reviste sunt cercetătorii din ţările cu venituri mici si mijlocii. La rubrica „Sinteze clinice“ găsim o analiză amplă a incidenţei, prognosticului şi tratamentului tuberculozei multidrog rezistente. Pacienţii cu tuberculoză rezistentă la orice fluorochinolonă şi agenţi de linia a doua prezintă rezultate terapeutice mult diminuate şi au prognostic mult mai grav decât cei cu forme mai puţin severe de rezistenţă sau care răspund la tratament.
Înţelegerea importanţei diagnosticului precoce al unui atac cerebral este esenţială în evoluţia ulterioară a pacienţilor care au prezentat simptomele specifice unei leziuni vasculare cerebrale. De aceea, în cadrul rubricii „Practică medicală“, Graeme Hankey şi David Blacker oferă câteva indicii de luat în seamă pentru diagnosticarea clinică rapidă a acestei patologii.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.