Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Tratamentul modern al cancerului

Viața Medicală
Sorina BUZATU luni, 21 martie 2016
 Odată cu adoptarea stilului de viață nesănătos din Occident, populațiile țărilor cu venituri mai mici încep să se confrunte cu o incidență crescută a cancerului, conform unui studiu realizat de medicul epidemiolog Lindsey Torre, de la Societatea americană de cancer, arată revista Politici de sănătate, în numărul din februarie.
Pe de altă parte, terapiile moderne în tratamentul acestei boli, care includ medicamentele imuno-oncologice sunt costisitoare, iar pacienții români nu vor avea prea curând acces la ele, potrivit dr. Cătălin Costovici, medic primar oncolog, într-un interviu semnat de Mirabela Viașu. Sunt studii, potrivit acestuia, care au arătat că terapiile imuno-oncologice au crescut rata de supraviețuire a pacienților cu 50% și au avut rezultate bune în tratamentul melanomului malign, al cancerului pulmonar sau al cancerului de rinichi. 
  Un alt tip de cancer prezentat în acest număr al revistei este cel mamar. Dr. Brândușa Masoud, medic primar radiolog, spune într-un articol pe care îl semnează, că examinarea prin rezonanță magnetică permite detectarea procesului neoplazic infiltrativ la dimensiuni foarte mici. La bărbați, spune dr. Dan Hershko (Israel), în interviul acordat revistei, cazurile de cancer mamar sunt diagnosticate în stadii avansate, pentru că ei acceptă mai greu posibilitatea acestei îmbolnăviri și ignoră semnele afecțiunii.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.