Newsflash
ACTUALITATE

Breast Talks: pentru tinerii chirurgi

de Dr. Mariana MINEA - apr. 5 2024
Breast Talks: pentru tinerii chirurgi

Mastopexia este operaţia de lifting al sânilor, care poate fi însoţită sau nu de augmentare mamară cu implant. Bune practici în domeniu, complicaţii posibile și mici trucuri ale experienţei au fost analizate în cadrul unei întâlniri.

Despre toate acestea le-au vorbit chirurgilor aflaţi la început de drum medicii Radu Jercan și Bogdan Măciuceanu, în cadrul unei întâlniri în București. Organizator și gazdă: MAAM Garments, producător autohton de îmbrăcăminte compresivă postchirurgicală, inclusiv de bustiere medicale.

Referitor la operaţia de lifting al sânilor, „atunci când avem opţiunea de a manipula sânul mai mic sau sânul mai mare, cred că e mai bine să ne adresăm sânului mai mare, să-l aducem la nivelul sânului mai mic”, a transmis prof. dr. Radu Jecan, medic primar Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”. Consimţământul informat este foarte important, pentru a sublinia și a seta așteptări realiste. La sfârșit, tot acest plan trebuie transpus într-un desen prechirurgical, urmând ca operaţia să respecte acest plan, a explicat specialistul.  

Aspecte ce ţin de complicaţii au fost abordate de dr. Bogdan Măciuceanu, medic primar Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă la Spitalul Clinic de Urgenţă București, care a răspuns întrebărilor tinerilor medici. De exemplu, mare parte dintre complicaţii sunt consecinţa afectării vascularizaţiei, mai ales a componentei venoase. „Nu se înghesuie elementele la nivelul sânului, tocmai pentru a nu crește riscul vascular”, a punctat medicul. În plus, tensiunea crescută la nivelul ţesuturilor și ischemia duc la stimularea fibroblaștilor, ceea ce crește riscul apariţiei de cicatrici hipertrofice. 

Nu în ultimul rând, „e foarte important să asculţi pacienta, ce îţi imaginezi tu că e important pentru ea e posibil să fie diferit de ce vrea cu adevărat”, după cum a transmis dr. Bogdan Măciuceanu. 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe