Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ministerul Sănătății implementează un proiect în parteneriat cu 14 state membre UE

de Florentina Ionescu - aug. 23 2023
Ministerul Sănătății implementează un proiect în parteneriat cu 14 state membre UE

Recent, Ministerul Sănătății a anunțat că implementează un proiect în parteneriat cu 14 state membre UE, prin intermediul unei acțiuni comune.

Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului EU4Health, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății (MS). 

Proiectul se numește JA Transfer of Best Practices In Primary Care (transferul celor mai bune practici în asistența medicală primară) și are codul CIRCE JA nr. 101082572. Acesta a început la 1 februarie 2023 și are o durată de implementare stabilită la 36 de luni. 

Proiectul este derulat de Ministerul Sănătății în colaborare cu Institutul Național de Sănătate Publică și UMF „Carol Davila” din București. 

Modele de îngrijire inovatoare 

CIRCE JA va transfera și va implementa în mod eficient șase cele mai bune practici (BP) selectate în domeniul asistenței medicale primare între statele membre europene (SM), susținute de o metodologie bazată pe dovezi științifice, crescând capacitatea SM de a implementa modele de îngrijire inovatoare și de a aborda transformarea sistemului de sănătate la acest nivel de asistență. 

De asemenea, acțiunile de transfer de cunoștințe vor sprijini procesul de transfer și de implementare, incluzând o gamă largă de activități, cum ar fi: ateliere de lucru, vizite și detașări de personal, dialoguri politice, consultanță de specialitate, programe de învățare reciprocă. Procesul de transfer și implementare va fi monitorizat și evaluat. Vor fi generate și împărtășite cunoștințe care vor aborda principalele elemente și recomandări pentru succesul său mai presus de durata proiectului. 

Obiectivul CIRCE JA este acela de a transfera în mod eficient (implementare, validare și susținere) cele șase BP (bune practici) din patru state membre (Belgia, Portugalia, Slovenia și Spania) în 45 de locuri de implementare din 12 statele membre ale UE cu diferențe structurale, organizaționale și instituționale relevante în sistemele lor de asistență medicală. 

Cine sunt beneficiarii acestui proiect 

Beneficiarii și entitățile afiliate (AE) reprezintă sistemele și serviciile europene de asistență medicală direct legate de obiectivul general al acestui JA, fiind deținătorii sau implementatorii BP. 

Cele mai bune practici selectate pentru a fi implementate în România: 

  • „Integrated Health Association – Region of Wallonia” din Belgia
  • „Health Action for Children and Youth at Risk” & „Health Action for Gender, Violence and Lifecycle” din Portugalia 
  • „Health Promotion Centres (HPCs)” din Slovenia.

Pentru mai multe informații, persoanele interesate sunt rugate să acceseze pagina oficială a proiectului: circeja.nfz.gov.pl/. Detalii despre cele șase bune practici găsiți aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe