Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Acuarela ca o vacanţă

Viața Medicală
Paula ROMANESCU marţi, 27 august 2013
   Pentru vara asta caniculară, o vizită la Galeria Artelor de la Cercul Militar Naţional din Capitală, echivalează cu o intrare într-o oază de linişte şi răcoare.
   Expoziţia „Acuarela“ a pictorului Gheorghe Ioniţă (membru UAP, artist plastic la Studioul de Arte al Armatei, respectiv director al Institutului între 1980 şi 1995), este o astfel de oază. Explozii florale (maci la margine de lan), pilaştri sprijinind bolţile timpului, ziduri groase îndărătul cărora se ghiceşte aerul tare, îmbietor la siestă după o plajă, pe cât de râvnită, pe atât de epuizantă, copii (neapărat cuminţi!) privind cu atenţie spre un înainte de care n-au ştire, cupe de magnolie ca nişte degete de boare îndreptate spre cer (pentru care rugă? pentru care taină?), „chipuri“ ale cetăţii lui Bucur (pasajul Vilacrosse, înveşmântat în lumini de răsărit, de seară, de amurg auriu), peisaje rurale cu mereu prezentele căpiţe de fân ca o promisiune de parfumuri rare, lacul cu umbre tremurate, pădurea, totul se regăseşte în lucrările artistului, ordonate într-o logică a purităţii care se transmite privitorului printr-un mesaj cuminte, de înţeles.
   Întârziind în faţa fiecărei lucrări, să uităm răstimp de o respirare de graba aceea spre nicăieri cu care ne tot garnisim zilele şi să ne bucurăm de gura de rai care ni se iveşte în cale când, în urbea devastată de pârjol solar, paşii se vor opri singuri acolo, la Galeria Artelor de la Cercul Militar Naţional.
   Despre artistul pictor ce-ar mai fi de spus? Poate, că şi-a semnalat intrarea în lumea artei încă din anul 1966, când şi-a deschis întâia expoziţie personală, după ce, în 1964, a absolvit Institutul de Arte Plastice şi Decorative „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti, secţia Pictură monumentală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.