Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Aduceri-aminte

Viața Medicală
Dr. Mariana MINEA vineri, 17 iulie 2020

Am primit la redacţie un nou volum semnat de Letiţia Lucia Iubu – „Recviem pentru Cristina”, apărut la Editura Autograf MJM din Craiova.

Despre Letiţia Lucia Iubu, medic-scriitor, am mai scris cu ocazia publicării volumului „Fiica stelelor”, o colecţie de haibunuri (specie literară japoneză ce îmbină proza și haikuul). Prezenta lucrare cuprinde o selecţie a recenziilor de carte publicate de medicul-scriitor în periodice ori în volum, relatări ale unor evenimente, note de călătorie, însemnări și poezii.

Recviem pentru Cristina

Astfel, sunt prezentate volumele doctorului Mihail Mihailide „Literatura artistică a medicilor” și „Insolitul ospăţ al unui devorator de arhive”, volumul „Răsfoind caietele de memorii ale profesorului Matei Balș” al dr. Mircea Angelescu, romanul „Vasiliu, foi volante” al psihiatrului Ion Vianu, „Poeme decadente”, carte semnată de Mihai Duţescu, ori volumele de confesiuni ale dr. Traian Iubu.

Titlul cărţii face trimitere la capitolul dedicat Cristinei Tacoi, sora autoarei. Cristina a fost actriţă, scriitoare și mama lui Cătălin Bursaci, adolescent răpus de un limfosarcom la vârsta de 17 ani și autor postum al volumului „Prima carte. Ultima carte”. „Scrisul m-a ajutat să traversez pustiul”, spunea undeva Cristina, care i-a dedicat fiului său volumul de poezie „Genţiane”.

Peste ani, Letiţia Lucia Iubu continuă povestea: „Vreau să cred că el trăiește/Acolo,/Într-o îndepărtată ţară din nord,/Și femeia eschimosă i-a vindecat rănile.” – din poezia „Mamă și fiu” (Povestea ei, povestea lui).

Etichete: Letiția Lucia Iubu Recviem pentru Cristina

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.