Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Carla Giaca şi albinele

Viața Medicală
Dr. Eugenia GROSU-POPESCU marţi, 17 ianuarie 2012
O emisiune proaspătă, apărută de puţine luni pe post şi intitulată „Doctor B1“, îşi ia avânt tinereşte, propunându-şi (citim pe site) să „dea sfaturi şi să ofere soluţii concrete la problemele de sănătate cele mai frecvente sau mai puţin obişnuite şi, pornind de la documentare excepţionale, să desfiinţeze «credinţe» populare, cum ar fi: dacă mâncăm foarte multe dulciuri facem diabet, vremea rece cauzează gripa, cafeaua produce dependenţă etc.“ Nu în ultimul rând, îşi  propune să facă şi o „radiografie a sistemului medical“.
Pe ecran apare, iată, o tânără neprefăcută, ne-dependentă de prompter, dornică de cunoaştere. E Carla Giaca, transvazată recent de la prezentarea „ştirilor“ la această emisiune grea dar ambiţioasă.  Azi nu se face „radiografia sistemului medical“, sau se face indirect, pentru că se vorbeşte despre albine. Tema anunţată ar fi „Dezintoxicarea şi detoxifierea după Sărbători“.
La discuţie participă dr. Cristina Mateescu, de la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură, Mihăiţă Toma, care se ocupă de predicţii (dânsul susţine că: dacă vom cultiva iubirea, iertarea, armonia şi acceptarea, nimic grav nu se poate întâmpla cu Pământul în neliniştitoarea perioadă decembrie 2012 – ianuarie 2013) şi Mircea Bocan, inginer chimist, cel cu argila vindecătoare.
Ce aflăm? Aflăm cum pier colonii întregi de albine din cauza pesticidelor, ierbicidelor, a OMG-urilor, dar şi din cauza radiaţiilor telefoanelor mobile (acestea atentează la simţul lor de orientare). Dacă albinele dispar de pe pământ, spunea şi Einstein parcă, în patru ani dispare tot ce e viaţă. Nu va mai avea cine să facă polenizarea. Au apărut şi virusuri paralizante, mortale pentru albine. Se înmulţesc bolile bacteriene şi duşmanii biologici precum viespea din Franţa sau gândăcelul care le consumă hrana. Şi ce aflăm despre produsele stupului? „Cătina e ginsengul românesc.“ „Propolisul creşte nivelul conştiinţei colective.“ Lăptişorul pentru matcă (nu „de“ matcă) are acetilcolină – „elixirul vieţii“, vezi faptul că regina, hrănită cu el, poate trăi patru–cinci ani, în timp ce trântorii mor mult mai curând. „Propolisul asigură asepsia în stup.” Ajută şi oamenii, cu 30 de picături pe zi – profilactic – timp de trei luni, în perioada rece.
„Polenul conţine seleniu.“ Se poate consuma cu iaurt natural. Păstura e mai concentrată. Până şi veninul de albine este benefic, în scleroza în plăci, de exemplu – precizează domnul Bocan – dar oficialităţile nu cred. Se pun la punct şi tehnici de „apipunctură“.
Deosebit de important este să consumăm hrana (cu informaţia ei cu tot) din zona natală – pe aceea o recunoaşte organismul, străine îi sunt produsele provenind din alte zone.
Domnul Toma precizează că sănătatea este „armonie cu sine, cu semenii, cu creaţia şi cu Dumnezeu“.
...În ce o priveşte, Carla Giaca ilustrează excelent, prin întrebări bine puse, prin atitudine şi comportament, ceea ce declară în scris pe site şi anume că munca în televiziune presupune „un mod de viaţă alert, în care eşti în permanentă competiţie cu tine însuţi, dificil, cu suişuri şi coborâşuri, dar e o meserie frumoasă, în care ţi-e dat să arzi zeci de emoţii în 60 de secunde. Jumătăţile de măsură nu intră în această ecuaţie şi rezişti doar dacă-ţi place“.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.