Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Carte aşteptată şi necesară

Viața Medicală
Dr. Valeriu MIHĂILĂ vineri, 13 noiembrie 2009

Compendiul universitarilor ieşeni Gheorghe Scripcaru, Vasile Astărăstoae, Simona Irina Damian şi Călin Scripcaru, ELEMENTE DE PEDAGOGIE MEDICALĂ, Editura Junimea, 2009, are drept epigrafe consideraţiile lui Skinner1), John Dewey şi Hubert2) referitoare la însemnătatea disciplinei şi se deschide, în loc de prefaţă, cu un „Raport pedagogic către Gr. T. Popa (Justificare privind educaţia medicală universitară)“. (...)

„Raportul“ constituie, totodată, un istoric al demersurilor în domeniu, la UMF Iaşi, în ultimii 130 de ani, cu referiri precise la activitatea de profil, desfăşurată de profesorul Grigore T. Popa, care aprecia că „Universitatea este o instituţie de cultură şi ştiinţă ce iniţiază formarea unor mentalităţi de elită, consecutiv faptului că focalizează valorile umane ale timpului, devenind astfel un spaţiu privilegiat de întâlnire a acestor elite, cadre didactice şi studenţi deopotrivă, în scopul formării unor individualităţi profesionale şi al elaborării de direcţii ce concentrează valorile profesionale ale societăţii. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.