Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Chirurgie orală şi maxilofacială

Viața Medicală
Prof. dr. Elvira COCÎRLA vineri, 12 martie 2010

   La sfârşitul anului 2009, Editura Medicală a scos de sub tipar lucrarea CHIRURGIE ORALĂ. Cartea este scrisă de un colectiv de autori de la Clinica de Chirurgie orală şi maxilo-facială, Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă din Cluj-Napoca, sub redacţia dlui prof. dr. Teofil Lung, şeful Clinicii. Tehnoredactată în format A4, pe hârtie de calitate superioară, lucrarea cuprinde 390 de pagini, cu 217 imagini, majoritatea color, împărţite în şapte capitole.(...)

   Capitolul I – Principii de Chirurgie orală şi maxilofacială – se ocupă de condiţiile de bază necesare efectuării unei intervenţii chirurgicale. Sunt tratate detaliat date despre tehnica inciziilor şi instrumentarul care se utilizează, geometria lambourilor care se efectuează în chirurgia orală şi complicaţiile care apar în cazul în care acestea au fost realizate necorespunzător; trepanarea osoasă şi mijloacele prin care se pot realiza osteotomiile; hemostaza şi metodele de realizare; spaţiul mort chirurgical şi modalităţile de închidere al acestuia, sutura, materialele de sutură, tehnica suturii şi îngrijirea plăgii suturate şi a edemului postoperator.
   Capitolul II conţine date foarte importante referitoare la: vindecarea plăgilor şi stadiile vindecării acestora; factorii care influenţează vindecarea plăgii; vindecarea per primam şi epitelizarea secundară; vindecarea terţiară; date importante despre grefele de piele liberă. (...)
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.