Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Diagnostic şi tratament personalizat

Viața Medicală
Dr. Irina BELOIU joi, 11 iunie 2015
    Medicina contemporană se confruntă cu un ritm deosebit de alert al descoperirii de noi metode de diagnostic şi tratament, precum şi cu provocările practicii medicale induse de noile particularităţi demografice, în special creşterea populaţiei vârstnice. În consecinţă, toate aceste noi ipostaze ale medicinii contemporane în ansamblul ei vor „reorienta“ practica medicinii interne, cu toate specialităţile derivate. Necesitatea unei documentări rapide şi complete, cu informaţii privind cele mai noi tendinţe terapeutice şi exploratorii din domeniu, devine o condiţie obligatorie a tratării prompte a unui bolnav cu multiple comorbidităţi. În prezent, nu mai este timp pentru elaborarea unor tratate exhaustive de medicină internă, al căror conţinut poate fi oricând depăşit de progresele rapide ale cunoştinţelor medicale.
    Ţinând cont de aceste tendinţe, Editura Medicală vine în sprijinul celor interesaţi cu volumul Actualităţi în medicina internă sub redacţia prof. dr. Leonida Gherasim şi prof. dr. Alexandru Oproiu, care furnizează cele mai noi date pentru practica ambulatorie şi spitalicească, prezentate în mod sistematizat şi coerent de practicieni recunoscuţi în domeniile lor de activitate de specialitate. Sunt redate astfel informaţii actualizate privind o serie de afecţiuni respiratorii (bronhopneumopatia obstructivă, astmul bronşic), cardiovasculare (insuficienţa cardiacă, hipertensiunea arterială – în noul ghid european), digestive (boala hepatică non-alcoolică, hemoragii digestive), neurologice (sindroame neurologice paraneoplazice).
    Diagnosticul prin markeri biologici şi biochimici s-a dezvoltat vertiginos în ultimul timp. Medicii de familie, interniştii şi, în general, oricare alţi specialişti vor găsi expuneri sistematice şi complete care să permită încadrarea diagnosticului cu markeri în schemele de diagnostic şi tratament ale insuficienţei cardiace, miocarditei, hepatopatiilor, bolilor reumatice.
    Numeroase articole se referă la metode noi, revoluţionare, de diagnostic şi tratament, cum ar fi: ecoendoscopia în bolile digestive, hepatice şi pancreatice, mijloacele tehnice şi indicaţiile ablaţiei în fibrilaţia atrială, noile anticoagulante orale şi tratamentul endovascular al anevrismelor aortei. Metodele de tratament biologic în afecţiunile inflamatorii intestinale, poliartrita reumatoidă, vasculite prezintă un interes larg pentru cunoaşterea indicaţiilor şi urmărirea rezultatelor.
    Se remarcă, de asemenea, capitolele care expun cele mai noi referinţe despre tratamentul diabetului zaharat, afecţiune care se prezintă asociată cu multe complicaţii şi comorbidităţi ce interesează practic toate specialităţile. Hepatita cronică C, afecţiune curabilă, cu numeroase manifestări extrahepatice, este reprezentată cu cele mai moderne aspecte legate de screening (numai 10% din populaţia cu infecţie activă este în prezent diagnosticată) şi de tratament cu medicaţie antivirală. Tratamentul infecţiei cu Helicobacter pylori, în condiţiile creşterii tulpinilor rezistente la tratament, este prezentat prin prisma noilor strategii.
    În cuprinsul volumului se regăsesc articole care arată aspecte privind abordarea terapeutică actuală în cazul interrelaţiilor reno-cardiace, reno-hematologice, în nefropatia diabetică şi în alte complicaţii şi comorbidităţi.
    În concluzie, Actualităţi în medicina internă oferă medicilor din toate specialităţile medicale informaţiile necesare stabilirii unui diagnostic şi tratament personalizat şi foarte precis adaptat particularităţilor medicale complexe, caracteristice practicii medicale actuale.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.