Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Genetica diabetului zaharat

Viața Medicală
Dr. Mihail MIHAILIDE vineri, 18 iunie 2010

   O monografie pe cât de actuală, pe atât de importantă este cea pe care o semnează în calitate de autor principal şi de redactor coordonator profesorul doctor Dan Mircea Cheţa, de la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „N. Paulescu“ din Bucureşti: GENETICS OF DIABETES – THE TRUTH UNVEILED, apărută foarte recent la Editura Academiei Române în parteneriat cu S. Karger AG, din Basel (Elveţia). (...)

 

   Actualitatea este dată de justificata preocupare a specialiştilor pentru una dintre bolile cu cel mai mare impact asupra sănătăţii populaţiei, diabetul, boala cu o crescută rată de morbiditate, evoluţie perfidă şi complicaţii numeroase şi variate – între care, pe primul loc, se situează cele cardiovasculare. Importanţa este subliniată chiar de mottoul inspirat ales sub care este pusă întreaga lucrare, enunţ extras din Novum Organum (Noul Organon), scriere apărută în 1620, aparţinând filosofului, omului de ştiinţă şi lordului cancelar al Angliei, viconte de St. Albans, Francis Bacon, reprodus în latineşte pe pagina de gardă a volumului: Scientia nihil aliud est quam veritatis imago („Ştiinţa nu este nimic altceva decât imaginea adevărului“), deoarece, în explicarea apariţiei diabetului, îndeosebi a celui insulinodependent, abia cercetările genetice din ultimii ani au putut dezvălui adevărul (the truth unveiled). (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.