Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  Evenimente  »  Diverse

Caruselul măștilor

Viața Medicală
Magdalena CERNEA vineri, 21 octombrie 2016
     Copii, măști, teatru, povești, jocuri, veselie, toate într-un carusel multicolor și neobișnuit care s-a rotit vreme de opt luni. Este al treilea an consecutiv în care Asociația Audiosofia, sprijinită de Fundația pentru Comunitate și MOL România, derulează un proiect de dramaterapie și terapie prin joc destinat copiilor hipoacuzici, purtători de implant cohlear sau de aparate auditive convenționale. Proiectul „Caruselul măștilor“ din acest an a reunit 72 de copii hipoacuzici din București și alte 16 județe ale României, 49 de copii cu auz normal și 12 voluntari profesioniști. Activitățile desfășurate în cadrul a trei tabere naționale de implant cohlear, pe scena Conferinței Europene de Dramaterapie, au avut loc în București în luna mai 2016, în cadrul grădiniței „Ciuboțica cucului“ din București și a clinicii Otomed Medical Center. Bilanțul: Cinci spectacole dramaterapeutice, un grup de terapie prin joc, două terapii individuale și realizarea unui DVD cu povestea spectacolului „Zarul vieții“.
     Juriul, alcătuit din membrii companiei MOL și ai Fundației pentru Comunitate, a oferit trofeul câștigător Asociației Audiosofia, pentru cel mai bun proiect din acest an. Pe lângă profesionalism și dedicare, a fost apreciată diversitatea partenerilor și colaborarea cu alte asociații participante la program: asociația „Ascultă viața“, asociația „Corabia prieteniei“, Asociația de Terapie prin Joc și Dramaterapie din România, Secția 6 de recuperare a copiilor cu  dizabilități audio-verbale – secție externă a IFACFORL „Prof. dr. Dorin Hociotă“, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie“ și clinica Otomed Medical Center.
    Premiul a fost acordat la Timișoara la 29 septembrie, cu ocazia lansării unui nou program „Pentru sănătatea copiilor“ care se va derula în perioada 2016–2017. Votul de încredere din partea juriului va asigura Asociației Audiosofia finanțarea pentru anul următor, fără a mai participa la concursul de proiecte. Creativitatea, poveștile și modalitățile de exprimare artistică ale copiilor hipoacuzici vor fi susținute și în continuare. Măștile din carusel mai au multe de spus și de arătat.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC