Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

A fost inventată masca N95 inteligentă

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 16:00

Un proiect recent al companiei Razer este o mască N95 transparentă cu filtre speciale.

Potrivit site-ului kotaku.com, masca inteligentă de protecție are partea din față transparentă, o tehnologie pentru amplificarea vocii celui care o poartă și efecte de lumini RGB încorporate. 

razer masca inteligenta

În fiecare an, la evenimentul Consumer Electronics Show, producătorul Razer din industria de gaming prezintă proiecte conceptuale care pot sau nu să devină realitate. Anul acesta, compania a prezentat Project Hazel, „cea mai inteligentă mască facială din lume”. Este vorba despre o mască N95 cu două ventilatoare active reîncărcabile care oferă o filtrare bidirecțională, potrivit sursei citate.

O porțiune a măștii este transparentă, astfel încât oamenii să poată vedea zâmbetul celui care o poartă. Rama de silicon menține masca fixă pe față, bine lipită de nas și de gură. Filtrele au lumini RGB, care pot acționa și ca indicator în timpul încărcării.

Fiind o mască reutilizabilă, Project Hazel ar veni la pachet cu o cutie wireless de încărcare, cu o funcționalitate de sterilizare cu lumină UV. Cel care o poartă toată ziua ar putea, astfel, să o lase în cutie, pentru dezinfectare peste noapte.

Potrivit www.rockpapershotgun.com, masca Project Hazel este echipată cu o tehnologie de top în ce privește lupta anti-COVID. Este vorba de o mască medicală N95, care blochează cel puțin 95% din particulele din aer. Acest standard este folosit la scară largă de cei care lucrează în sistemele de sănătate. Producătorul a echipat „gadgetul” cu ventilatoare active detașabile, pentru a ajuta la reglarea fluxului de aer în interiorul măștii. 

Producătorul Razer încă nu are informații despre prețul exact sau despre data de lansare în ce privește această mască, dar este posibil să fie lansată pe piață cât de curând. Compania va face ajustări și optimizări în lunile următoare, pentru a fi la zi cu standardele de siguranță necesare.

Etichete: masca N95 masca de protectie masca covid masti n95

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.