Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Afganistanul vrea să vaccineze 5,3 milioane de copii împotriva poliomielitei

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 23 ianuarie 2023, ora 17:50

Afganistanul a lansat luni, 23 ianuarie, o campanie de vaccinare în care îşi propune inocularea a 5,3 milioane de copii sub vârsta de 5 ani împotriva poliomielitei.

Conform Ministerului afgan al Sănătăţii, campania urmează să acopere 16 dintre cele 34 de provincii ale ţării şi va dura 3 zile, scrie Agerpres.

vaccin copii

Anul trecut, în Afganistan au fost depistate două cazuri de poliomielită cu virus sălbatic, conform unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Citește și: Infecția cu virusul polio, grad crescut de alertă

Înainte de a prelua puterea în august 2021 talibanii au interzis vaccinarea din uşă în uşă în zonele pe care le controlau.

Organizaţia Naţiunilor Unite a negociat însă cu succes, cu talibanii, reluarea programului de vaccinare pe întreg teritoriul afgan. 

Etichete: vaccinare poliomielita campanie de vaccinare afganistan

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC