Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

China: Sinovac dublează capacitatea de producție a vaccinului anti-COVID

Viața Medicală
L. Budin vineri, 2 aprilie 2021, ora 16:28

Compania biofarmaceutică Sinovac Biotech Ltd, din China, a anunţat că a dublat capacitatea de producţie a vaccinului său împotriva COVID-19 la 2 miliarde de doze pe an.

Vaccinul, denumit CoronaVac, este unul dintre cele patru seruri aprobate de guvernul chinez. Studii realizate în Brazilia au evaluat eficacitatea sa la circa 50%, informează agenția AFP, preluată de Agerpres.

vaccin_janssen1

Într-un comunicat, Sinovac arată că a finalizat crearea unei a treia linii de producţie, laboratorul fiind acum capabil acum să producă 2 miliarde de doze pe an.

Compania precizează că a livrat deja 200 de milioane de doze în peste 20 de ţări și că a primit autorizaţii pentru comercializarea produsului său în peste 30 de ţări.

Recent, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au declarat că vaccinurile produse de Sinovac şi Sinopharm sunt sigure şi eficace împotriva COVID-19, dar că, în vederea recomandării lor, sunt necesare mai multe date. Informațiile solicitate se referă la persoanele în vârstă și la cele care suferă de alte boli.

 

Etichete: vaccin anticovid china productie dubla informatii lipsa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.