Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Două provincii canadiene renunță la obligativitatea vaccinării personalului sanitar

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 5 noiembrie 2021, ora 14:23

Provinciile cele mai afectate de COVID din Canada, Quebec şi Ontario, au anunţat că nu vor suspenda angajaţii din domeniul sanitar care nu s-au vaccinat, pentru a evita slăbirea unui sector deja suprasolicitat.

În Quebec, lucrătorii din domeniul sănătăţii nevaccinaţi nu vor primi un „bonus COVID” şi vor fi supuşi unui test de depistare a virusului de trei ori pe săptămână, în caz contrar fiind suspendaţi, scrie Agerpres.

vaccinare medici

Potrivit sursei citate, vaccinarea împotriva COVID-19 va fi totuşi obligatorie pentru noii angajaţi.

În prezent, 97% dintre angajaţii sanitari din provincie au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

„Am încercat totul pentru a vaccina ultimii 3%. (...) Din păcate, reţeaua noastră de sănătate în situaţia noastră actuală nu se poate descurca fără aceşti oameni”, a subliniat în timpul unei întâlniri cu presa ministrul Sănătăţii din Quebec, Christian Dube.

Obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar urma să se aplice până pe 15 noiembrie în Quebec, după ce fusese amânată cu o lună din cauza „presiunii prea mari” care ar fi fost pusă asupra sistemului medical în urma retragerii celor 14.000 de angajaţi nevaccinaţi.

Provincia învecinată, Ontario, cea mai populată din Canada, a făcut un anunţ similar, ţinând cont de „consecinţele potenţialei plecări a zeci de mii de lucrători din domeniul sanitar” prin comparaţie cu „numărul mic de transmiteri active ale infecţiei cu SARS-CoV-2 în spitale”.

În consecinţă, deciziile privind lucrătorii care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 vor fi luate de către spitale.

Etichete: infectia cu SARS-CoV-2 medici vaccinati vaccin impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.