Newsflash
Internaționale

Expert din Italia: Al doilea val de COVID-19 va fi mai ușor

de Dorina Novac - iul. 20 2020
Expert din Italia: Al doilea val de COVID-19 va fi mai ușor

Cel de-al doilea val de COVID-19 va fi semnificativ mai ușor, deoarece razele soarelui slăbesc noul coronavirus, potrivit imunologului de la Universitatea de Stat din Milano, Mario Clerici.

Declarația a fost făcută de către imunologul de la Universitatea de Stat din Milano pentru agenția de presă rusă Ria Novosti.

al doilea val
Sursă imagine: Pixabay

 

Potrivit sursei citate, oamenii de știință din Italia au condus un studiu care a fost dedicat efectelor radiațiilor UV asupra coronavirusului. 

Biologii italieni au introdus virusul Sars-CoV-2 în picături de apă, reproducând efectul care are loc în timpul tusei sau a strănutului unei persoane infectate cu coronavirus și l-au expus radiațiilor UV în diverse intervale de temperatură. 

În timpul experimentelor s-a constatat că expunerea la radiații ultraviolete, chiar și în doze mici, poate provoca o inactivare completă a virusului. 

Oamenii de știință au identificat, de asemenea, o relație între nivelul radiațiilor solare și situația epidemiologică din diferite regiuni ale lumii. Cu cât este mai ridicat nivelul radiațiilor UV într-un anumit loc, cu atât au fost înregistrate mai puține cazuri de infecție cu noul coronavirus.

„Nimeni dintre noi nu poate spune cu siguranță ce se va întâmpla. Cu toate acestea, cred că va veni cel de-al doilea val, dar va fi mult mai ușor decât cel cu care a trebuit să ne ocupăm primăvara”, a spus imunologul pentru Ria Novosti.

De asemenea, Clerici a menționat că coronavirusul din cercetarea microbiologilor nu este diferit de cel apărut în Europa la începutul epidemiei din februarie.

„Acesta este același virus care nu a suferit modificări semnificative și rămâne foarte agresiv. Dar după expunerea prelungită la radiațiile solare în lunile de vară, acesta va fi slăbit. De exemplu, dacă mai devreme am observat prezența a mii de particule virale active care ar putea provoca o boală, atunci după expunerea la radiațiile UV pe termen lung, numărul lor va scădea de zeci de ori. Astfel, razele soarelui duc la anihilarea virusului”, a mai spus profesorul.

Ca un alt motiv important pentru care cel de-al doilea val ar trebui să treacă mai ușor, Mario Clerici a menționat disponibilitatea semnificativ mai mare a întregului sistem medical pentru a lupta cu COVID-19. 

„Astăzi, atât medicii, cât și potențialii noștri pacienți, știu mult mai multe despre acest virus și înțeleg mai bine ce să facă în caz de urgență. Combinația acestor doi factori face posibilă speranța că al doilea val va trece mai ușor”, a concluzionat Mario Clerici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe