Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Grecia: cetățenii nevaccinați nu mai au voie în spațiile închise

Viața Medicală
L. Budin vineri, 19 noiembrie 2021, ora 15:35

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat o serie de măsuri pentru cei care nu sunt vaccinați, printre care interdicţia de a intra în spaţiile închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa.

Măsurile intră în vigoare de luni, 22 noiembrie, a declarat Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat naţiunii. El și-a îndemnat concetăţenii să se vaccineze, informează agenția AFP, preluată de Agerpres. Până în prezent, persoanele nevaccinate puteau intra în spaţiile închise pe baza unui test negativ.

covid-grecia

Premierul elen a precizat că 9 din 10 persoane intubate, în spitalele din ţară, nu sunt vaccinate. Aproximativ 575.000 de locuitori cu vârsta peste 60 de ani nu sunt imunizați, a mai adăugat premierul.

De la sfârşitul lunii octombrie, numărul infectărilor a continuat să crească, de la 3.600 pe 29 octombrie la 6.150 o săptămână mai târziu şi la 7.317 miercuri, 17 noiembrie.

A treia doză de vaccin este decisivă, mai ales pentru persoanele în vârstă, a spus Kyriakos Mitsotakis, subliniind că certificatul de vaccinare pentru persoanele peste 60 de ani nu va mai fi valabil la şapte luni de la ultima doză de vaccin.

Grecia are o rată de vaccinare de 63%.

Etichete: masuri anticovid grecia limitare acces persoane nevaccinate spatii inchise

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.