Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Japonia a aprobat pastila anti-COVID de la Pfizer

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 11 februarie 2022, ora 09:58

Un comitet al Ministerului japonez al Sănătăţii a aprobat de urgenţă Paxlovid, pastila anti-COVID produsă de Pfizer, crescând opţiunile de tratament pentru persoanele cu simptome uşoare.

Paxlovid, o combinaţie de două medicamente antivirale, nirmatrelvir şi ritonavir, devine astfel al doilea tratament administrat pe cale orală pentru infecţiile uşoare cu COVID disponibil în Japonia, ţară care a înregistrat o creştere a numărului de cazuri cu varianta Omicron de coronavirus, foarte transmisibilă.

Paxlovid
Sursă imagine: japantimes.co.jp

Agenţia de ştiri Jiji a informat ulterior că ministrul Sănătăţii, Shigeyuki Goto, a aprobat în mod oficial medicamentul, decizie despre care oficialii au afirmat că se aşteptau să aibă loc la mijlocul lunii februarie, scrie Agerpres.

Pfizer a depus cererea de aprobare în ianuarie.

Japonia a încheiat deja un acord cu filiala niponă a gigantului farmaceutic american Pfizer pentru a procura o cantitate suficientă de medicament pentru 2 milioane de persoane în decursul unui an.

Citește și: Pfizer permite ca medicamentul său anti-COVID să ajungă în țările sărace

După aprobarea ministerului, guvernul va asigura iniţial o cantitate de medicament suficientă pentru 40.000 de persoane.

În decembrie, Ministerul japonez al Sănătăţii a aprobat medicamentul oral Molnupiravir, dezvoltat de compania farmaceutică americană Merck & Co.

Ministrul Sănătăţii, Shigeyuki Goto, a declarat că este de aşteptat ca medicamentele orale să joace un rol semnificativ în tratarea simptomelor uşoare de COVID-19.

Etichete: pastila anti-COVID pastila Pfizer paxlovid anti-covid Paxlovid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.