Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Lipsă de personal: armata vine în sprijinul spitalelor londoneze

Viața Medicală
L. Budin vineri, 7 ianuarie 2022, ora 16:51

Angajați ai Ministerului britanic al Apărării urmează să fie desfăşuraţi la Londra, pentru a susţine sistemul de sănătate al Regatului Unit (NHS), afectat de lipsă de personal din cauza COVID-19.

În jur de 200 de membri ai forţelor armate urmează să fie puşi la dispoziţia spitalelor din capitala Regatului Unit, pe fondul unui nou val de îmbolnăviri provocate de varianta Omicron, informează dpa şi PA Media, preluate de Agerpres.

ambulanta-UK

Anunţul a fost făcut după ce premierul britanic Boris Johnson a declarat săptămâna aceasta că Executivul speră să depăşească acest nou val, fără a impune restricţii suplimentare în Anglia.

Potrivit Ministerului Apărării britanic (MoD), desfăşurarea include 40 de medici militari şi 160 de membri ai personalului aflat în serviciu, care vor trebui să umple golul lăsat de absenţa personalului medical, ca urmare a îmbolnăvirilor sau a plasării în carantină.

Angajaţii MoD vor fi desfăşuraţi în 40 de echipe a câte 5 oameni - un medic militar şi patru membri ai personalului de asistenţă - şi vor fi detaşaţi în zonele unde e cea mai mare nevoie de ei. Se aşteaptă ca ei să afle „în misiune” timp de trei săptămâni.

De asemenea, 32 de militari vor susţine Serviciul Central de Ambulanţă, lucrând alături de paramedici până la sfârşitul lui martie.

Directoarea Colegiului Regal al Infirmierilor din Anglia, Patricia Marquis, a subliniat că această desfăşurare de cadre militare nu-i va mai permite guvernului britanic să nege existenţa unei crize de personal în sistemul naţional de sănătate.

Etichete: armata britanica sprijin personal medical spitale londra lipsa personal imbolnaviri covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.