Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

OMS: periculozitatea COVID-19 va fi similară celei privind gripa sezonieră

Viața Medicală
L. Budin vineri, 17 martie 2023, ora 17:36

Periculozitatea COVID-19 vor fi în curând comparabilă cu cea a gripei sezoniere, au afirmat reprezentanții Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Reprezentanții OMS speră să diminueze anual nivelul de alertă maximală privind COVID-19, informează AFP și Agerpres.

covid-tuse-femeie

Cred că vom ajunge la un punct când vom putea considera COVID-19 în acelaşi fel în care considerăm gripa sezonieră, adică o ameninţate la adresa sănătăţii, un virus care va continua să ucidă, dar un virus care nu perturbă societatea sau sisteme spitaliceşti”, a declarat şeful programelor de urgenţă din cadrul OMS, Michael Ryan.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a adăugat că este foarte satisfăcut să constate că, pentru prima dată, numărul săptămânal al deceselor semnalate în decursul ultimelor patru săptămâni a fost mai mic decât cel înregistrat în momentul când s-a utilizat pentru prima dată cuvântul pandemie - în urmă cu trei ani.

Suntem cu siguranţă într-o situaţie mult mai bună astăzi decât în orice alt moment al pandemiei'”, a remarcat directorul general al OMS.

OMS a decretat această „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional” pe 30 ianuarie 2020 - atunci când la nivel global se înregistrau mai puţin de 100 de cazuri şi niciun deces în afara Chinei.

Trei ani mai târziu, aproape şapte milioane de decese provocate de COVID-19 au fost semnalate la nivel global, „deşi se ştie că numărul deceselor asociate COVID-19 este mai ridicat”, a mai precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

A fost lansat „Cercul studențesc de cardiologie și chirurgie cardiovasculară”

Etichete: declaratii reprezentanti oms periculozitate covid similar gripei sezoniere

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.