Newsflash
Internaționale

Pastilă-senzor pentru studiul mediului intestinal

de Dr. Diana Andronache - dec. 9 2022
Pastilă-senzor pentru studiul mediului intestinal

Un sistem de biosensing ingerabil sub formă de pastilă a fost conceput pentru a monitoriza în timp real mediul intestinal – mai exact, metaboliţii intestinali.

16.2Această performanţă tehnologică ar putea pune într-o nouă lumină înţelegerea compoziţiei metaboliţilor intestinali, aspect cu impact semnificativ asupra sănătăţii umane. Biosenzorul ingerabil funcţionează fără baterie, utilizând ca biocombustibil glucoza, în timp ce măsoară simultan concentraţiile de glucoză.

Noul senzor permite o monitorizare continuă, ceea ce constituie un factor major în studierea nutriţiei, diagnosticarea și tratarea diferitelor afecţiuni, prevenirea obezităţii. Această platformă ar putea fi folosită și pentru a dezvolta noi modalităţi de studiu al microbiomului intestinului subţire.


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221201141914.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe