Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Recomandare: germanii vaccinați cu AstraZeneca pot primi la rapel un alt produs

Viața Medicală
L. Budin vineri, 2 aprilie 2021, ora 17:35

Comisia de vaccinare a Germaniei (STIKO) a recomandat ca cetățenii cu vârsta sub 60 de ani, cărora li s-a administrat o primă doză de ser AstraZeneca, să primească la rapel un alt produs.

În cursul acestei săptămâni, responsabili germani din domeniul sănătății declaraseră că doar persoanele de 60 de ani și peste ar trebui să fie vaccinate cu AstraZeneca, din cauza efectelor secundare tromboembolice rare, dar severe. Au anunțat că se vor face recomandări separate pentru persoanele sub 60 de ani, care au primit deja o doză de vaccin, relatează Reuters

vaccinare_germania

Acum, pe site-ul său, Comisia de vaccinare germană arată că nu există date științifice privind siguranța vaccinării cu două tipuri diferite de ser. Până ce aceste informații vor fi disponibile, recomandă totuși ca persoanele sub 60 de ani să primească, la 12 săptămâni de la primul vaccin, un produs de tip ARN mesager.

Etichete: comisie vaccinare germania vaccin AstraZeneca rapel vaccin arn mesager

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.