Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccin Johnson&Johnson: imunitate consolidată după administrarea unei a doua doze

Viața Medicală
L. Budin vineri, 27 august 2021, ora 15:47

Compania farmaceutică americană Johnson&Johnson, care produce vaccinul anti-COVID-19 administrat în doză unică, anunță că cercetările sale au indicat o consolidare a imunităţii după administrarea unei a doua doze de ser.

În testele clinice ale căror rezultate nu au fost încă supuse analizei comunităţii ştiinţifice, doza suplimentară a generat un nivel de anticorpi de nouă ori mai mare celui observat la patru săptămâni după prima doză, informează AFP, preluată de Agerpres.

vaccin-europa

Autorităţile din SUA au anunţat săptămâna trecută că americanii vaccinaţi anti-COVID cu serurile Pfizer şi Moderna vor putea primi din septembrie a treia doză, dacă au trecut măcar opt luni după administrarea celei de-a doua.

Administrarea unei doze de rapel şi la persoanele imunizate cu serul monodoză Johnson&Johnson este în curs de examinare, rezultatele evaluării fiind aşteptate în săptămânile următoare.

Principala agenţie sanitară federală din SUA, Centrele pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), a anunţat marţi că eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna, administrate conform schemei actuale, cu două doze, a scăzut de la 91% la 66% de când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite. Această concluzie a rezultat în urma unui studiu realizat pe mii de angajaţi din centrele de îngrijire şi spitalele din țară.

CDC menţionează că diminuarea eficacităţii celor două vaccinuri poate fi cauzată nu doar de efectul variantei Delta, mai contagioase, a coronavirusului, ci şi de scăderea în timp a nivelului de protecție -  acesta din urmă fiind şi motivul lansării campaniei de rapel.

Etichete: vaccin johnson&johnson teste clinice imunitate consolidata doza rapel

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.