Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Ceremonia de absolvire

Eleganţă, lux, splendoare. Aşa a început ceremonia de absolvire a studenţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ Iaşi. Au primit diplome, au depus jurământul. De acum, viaţa de student s-a încheiat pentru ei. Începe o nouă eră. Păşesc cu emoţie spre aceasta, cu bucurie în suflet, cu lacrimi în ochi, dar cu familia aproape. Munca pe care au depus-o timp de şase ani va fi recompensată treptat. Anii lor de studiu încă nu s-au încheiat, căci urmează rezidenţiatul. Dar nimeni nu se gândeşte la asta în această zi specială.
Dimineaţa a fost dedicată studenţilor străini, care învaţă la seriile de engleză şi franceză ale universităţii. Au venit însoţiţi şi de familii. Emoţia plutea în aer, iar atmosfera amintea parcă de un film. Doamnele, îmbrăcate în rochii specifice tradiţiei locale, au fost pata de culoare a evenimentului. Oranj, roşu, galben – acestea au fost culorile vii, calde ce au împrumutat sălii un aer oriental.
Ceremonia a fost deschisă în note muzicale de corul de medicinişti, urmat de parada steagurilor. Studenţii din ani mai mici au defilat cu steagul ţărilor de origine ale studenţilor străini, având pe fundal imnul ţării respective. 84 de ţări, 84 de drapele. Bineînţeles, parada a fost încheiată de imnul României.
Pe la ora 14 a venit rândul studenţilor români să treacă prin aceeaşi experienţă. Însoţiţi de prieteni şi familie, păşeau zâmbitori spre locul unde urma să li se înmâneze diploma de absolvire. Să menţionez fericirea din ochii părinţilor? Aceasta se vedea cu uşurinţă. Ce mulţumire mai mare poate avea un tată decât să îşi vadă fiul fericit, proaspăt absolvent de Medicină? Greu de descris în cuvinte ceea ce un chip poate exprima. Acum studenţii au uitat de tot: sesiuni, examene, frământări, griji. Au realizat deja că acelea au fost lucrurile uşoare, pe care le‑au depăşit. De acum, urmează altele, mai dificile, dar frumoase, în acelaşi timp, dacă vor şti cum să se bucure de ele.
Ceremonia de absolvire a colegilor noştri poate fi o sursă de inspiraţie pentru noi, studenţii mai mici. Mai avem puţin şi încheiem şi noi ciclul universitar. Simţim cu adevărat viaţa de student? Legăm prietenii noi, participăm la congrese, la acţiuni de voluntariat? Sau stăm şi învăţăm continuu? Timpul este prietenul nostru cel mai de preţ. Să evităm să-l facem inamicul nostru.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.