Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

Poate Vlad Voiculescu nu se va supăra dacă îi va spune cineva că a făcut, cel puțin o dată, ca Eliot Ness, care umbla noaptea cu presa după el să dea în vileag impostura și infamia. Atâta doar că stilul său este copiat de tot mai mulți medici care imediat ce sunt în dezacord nu se mai duc la șefi, la Colegiu, DSP ori la minister, ci trag direct la ziare și, mai ales, la tv, unde doctorițele defilează cu buclele în vânt, iar doctorii își încordează mușchii. De aceea, poate ar fi cazul ca tot el să le arate că rufele se spală acolo unde trebuie, nu la „radio-șanț“.(M. G. C.)

 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, propune ca în procesul de selecție al managerilor de spitale să se țină cont de... curățenia din spital și de feedbackul pacienților externați din acel spital. Înțeleg de aici că dacă vrei să fii manager la un spital, mai întâi mergi să faci curățenie la acel spital, faci ceva cadouri pacienților ca să primești feedback corespunzător și îți depui candidatura. (A. C. M.)

 

Mijlocașul la deschidere Florin Vlaicu, de la naționala de rugby, a declarat după un trial pentru copii că, pe lângă beneficiile de sănătate, această disciplină „te determină să devii gentleman“. El nu a spus însă dacă știe vreo versiune dedicată și adulților „fără manere și fără prințipuri”. (M. G. C.)

 

Journal of Health and Social Behavior a publicat recent un studiu care dovedește efectul pozitiv al relațiilor sexuale asupra stării generale de sănătate a femeilor de vârsta a doua, dar letal pentru bărbații de aceeași vârstă. Aceștia vor fi mai predispuși bolilor cardiovasculare cu cinci ani mai devreme decât bărbații care nu sunt activi din punct de vedere sexual. Rămâne de văzut cât reprezintă această cauză din totalul factorilor de risc pentru boli cardiovasculare. Dorința de a scădea incidența bolilor cardiovasculare să fie motivul pentru care femeile de vârsta a doua aleg să trăiască alături de bărbați mai tineri? (A. C. M.) 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.