Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

De ziua mondială a donatorului de sânge, a fost organizată o caravană mobilă în Piața Universității, eveniment la care a donat sânge și Florian Bodog, ministrul sănătății. Acest lucru este de apreciat în contextul în care lipsa donatorilor încă este una acută, mai ales într-un climat politic confuz, în care se discută remanierea guvernului. Oricum ar fi, de-acum nimeni nu îl mai poate acuza că nu a făcut niciun lucru bun ca ministru. (S. C.)

 

Nici nu s-a potolit bine rumoarea produsă de cetățenii unei țări nordice, care au cerut guvernului să crească impozitele pentru a fi ridicat nivelului general de trai, că o situație aproape identică s-a ivit, mai ieri, la noi, când unii au cerut să li se anuleze creșterea salariilor. Este vorba tocmai de medicii de familie, care, cunoscut fiind cât de prompt sar pentru orice pricină, au spus printr-unul din lideri că lefurile mărite îi lasă fără venituri și fără cabinete. Pentru că, deocamdată, ei sunt singurii care nu se vaită de amânarea legilor de creștere salarială, ba chiar le-ar dori exoflisite de tot. Situația amintește de subtilul Voltaire, care a fixat pățania în adagiul după care „mai binele este inamicul binelui”. (M. G. C.)

 

„Știm tot ce se întâmplă în România”, a declarat Donald Trump la întâlnirea cu Klaus Iohannis. Poate ne spune și nouă, că noi nu mai înțelegem mare lucru din ce s-a întâmplat în ultimele zile la București. (R. D.)

 

Deoarece stagiunea de spectacole se încheie peste tot, chiar și Executivul s-a conformat oferind o nouă piesă lirică „cu de toate”. Intriga constă în faptul că trebuie cumpărate urgent niște ambulanțe pentru care unii spun că sunt bani, iar alții că nu. În afară de corul lobby-iștilor, care „a cântat” magistral, s-au remarcat prestația sănătoasă a contratenorului Florian, resursele scenice interne ale doamnei Carmen, maniera situaționistă a baritonului Raed, discreția apăsătoare a conductorului general Liviu și stilul glisant al prim-solistului Sorin, care a încheiat aria solemnă pe un registru optimist, fredonând „o, se face / se rezolvă / ...dar pompieristic”. Acordurile finale ale acestei operete au reunit la rampă toți interpreții împreună, dar separați. (Aplauze izolate.) (M. G. C.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC