Newsflash

Între ghilimele

de - iul. 4 2014
Între ghilimele

Ruşii şi austriecii au semnat un contract pentru o nouă conductă de gaze. „Atmosfera a devenit jovială“, relatează Reuters, „când şeful Camerei de Comerţ austriece i-a reamintit lui Vladimir Putin că Ucraina a făcut parte din Austria în 1914. «Ce vreţi să spuneţi? Ne propuneţi ceva?», a glumit Putin, provocând râsete în rândul oamenilor de afaceri“. După ce am citit asta parcă am început să-i prefer întrucâtva pe ai noştri Bercea Mondial, Izaura, Băsică şi Protocol. (M. V. A.)

 

Uite cabinetul, nu e cabinetul! Cam aşa a arătat partida de alba-neagră jucată de Ministerul Sănătăţii şi conducerea Spitalului Sfântul Ioan cu singurul cabinet din Bucureşti care acorda asistenţă gratuită în caz de urgenţe stomatologice, în afara spitalului de profil. La începutul lunii i-au anunţat desfiinţarea, acum s-au răzgândit. A fost o greşeală, spun reprezentanţii spitalului, aceiaşi care ceruseră eliminarea lui. La aşa consecvenţă, nu vă garantăm că nu îl vor desfiinţa din nou până veţi citi aceste rânduri. (A. N.)

 

Clarvăzătorii au scăpat o bună ocazie de a anticipa reabilitarea pâinii albe. Într-un studiu al universităţii Oviedo, simpaticului aliment i se atribuie proprietăţi binefăcătoare la care suporterii pâinii negre nici nu pot visa. Deocamdată, meciul nutriţional alba/neagra se dispută pe tot terenul de joc. (M. G. C.)

 

Vasile Blaga, intervievat la Europa FM. Reporter: „Ruptura de Traian Băsescu este iremediabilă?“ Blaga: „În acest moment, da.“ Nici iremediabilul nu mai e ce era odată. (A. N.)

 

„Singurul lucru necesar pentru triumful răului este ca oamenii buni să nu facă nimic.“ Citatul îi aparţine lui Edmund Burke. Ghici unde l-am găsit? Pe pagina de internet a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, anchetat de DNA (care a emis un mandat de arestare pe numele lui, pentru că se sustrage anchetei pe motive de sănătate). Candoare de secol XVIII. (M. G. M.)

 

De aproape un deceniu, un doctor în ştiinţe vag definite trage din toate în asupra alimentele pe care i se pune pata. După convingerile sale, nimic nu merită să fie ingerat decât dacă este cazul unor excepţii pe care numai el le ştie şi le enunţă din când în când. Zilele trecute a dat interzis pentru apa de robinet şi credem că nu se va mai gândi mult până să spună că ar trebui să nici nu mai respirăm. (M. G. C.)

 

Dacă tot a început campionatul de fotbal, mulţi bărbaţi vor să scape de spălatul vaselor. Altfel nu-mi explic de ce o ştire de câteva rânduri publicată de un tabloid de la noi, cum că spălatul vaselor ar face sânii mai mari şi fermi (o spun „cercetătorii germani“), a fost preluată cu atâta uşurinţă de o serie de site-uri, populând intens şi reţelele sociale.
Am încercat să găsesc sursa iniţială. Degeaba. Am dat, în schimb, de un articol din The Onion (săptămânal american de satiră): „Taţii care spală vase au fiice mai ambiţioase“.
O fi un banc, dar zău că are mai mult sens. Altfel, aştept cu entuziasm ca tabloidele noastre să scrie despre studiul nemţesc care a dovedit că datul cu aspiratorul întreţine fermitatea posteriorului. (A. N.)

 

Extrovertiţii care aveau de gând să plece definitiv pe Marte cu proiectul Mars One au primit o lovitură. Potrivit psihologilor americani, persoanele extrovertite nu ar rezista călătoriei de un an cu naveta spaţială. Aşadar, planeta cu nume războinic va fi populată numai cu oameni timizi şi liniştiţi. Nu ne vom plictisi unii cu alţii? (M. G. M.)

 

Într-un anunţ de concurs pentru un post de medic în Suceava, se precizează că dosarul de înscriere trebuie să conţină şi asigurare de... mall praxis! Asta înseamnă că doctorul îşi va desfăşura activitatea la mall? Sau trebuie să aibă experienţă în shopping? Aşteptăm lămuriri!(M. D.)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe