Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

În plină efervescenţă electorală, cornul abundenţei perspectivelor promiţătoare este atât de stufos încât s-ar impune un efort de sistematizare. La capitolul „promisiuni fără acoperire“, secţiunea „nu tot ce zboară se mănâncă“, Victor Ponta a făgăduit, în vizită la Spitalul „Victor Gomoiu“, un elicopter. (M. G. C.)

 

Rezultatele dintr-un studiu canadian publicat în Cancer Epidemiology aproape că sugerează o modalitate de reducere a riscului de cancer de prostată. Astfel, se pare că bărbaţii cu peste 20 de partenere intime de-a lungul vieţii ar avea un risc cu 28% mai mic de cancer de prostată comparativ cu bărbaţii fideli unei singure partenere. Putem anticipa: „Onorată instanţă, nu am vrut să fiu infidel, doar îmi protejam sănătatea“. (A. M.)

 

Ştii că eşti la un congres serios şi matur de medicina sexualităţii când unul dintre vorbitori compară actul sexual cu vârâtul unei chei într-o broască. „Degeaba ai destulă vaselină, dacă broasca e veche.“ Să mai spună cineva că reuniunile medicale sunt plictisitoare. (A. N.)

 

Constatăm că textele publicate în „Viaţa medicală“ sunt atât de apreciate încât sunt preluate de diverse site-uri. Am aprecia complimentul dacă ar trece şi sursa (în clar) şi ar scurta textul preluat fără acceptul redacţiei la reglementatele 500 de semne. S-o auzi şi la Târgu Mureş? (D. D. M.)

 

O companie nu le mai permite angajaţilor săi să fumeze. Nimic surprinzător, nu? Doar că e vorba de compania Reynolds American Inc., producătoarea ţigaretelor Camel. Vrei, nu vrei, corectitudinea politică şi responsa­bilitatea socială corporatistă te prind din urmă. Chiar şi-atunci când asta înseamnă ca regulamentul tău intern interzice fix produsele pe care le vinzi. (A. N.)

 

Inaugurarea unui laborator de angiografie la Spitalul „Bagdasar-Arseni“ oferă posibilitatea unei distinse doamne doctor să asigure asistenţa că, „Într-un caz de «Doamne apără-şi-păzeşte!»“, va mobiliza personalul de la domiciliu. Amin. (M. G. C.)

 

Dacă vreţi să vă trataţi cu umor în loc de medicamente, eu una recomand România TV. După ce l-au diagnosticat în direct pe preşedinte, fără ca el să fie de faţă, ne anunţă pe Facebook că grupele de sânge cu Rh negativ sunt de provenienţă extraterestră. Mă întreb deja de pe ce planetă vin. Ei, nu eu. (A. N.)

 

Torontoniana Gabriela Ilie a găsit, într-un studiu publicat în PLoS One, că loviturile la cap în antecedente îi fac pe adolescenţi să aibă un comportament dăunător propriei sănătăţi. Interesant este că traumatismele craniocerebrale au cel mai devastator efect asupra fetelor. De unde deducem că băieţii sunt natural înclinaţi să-şi pună în pericol sănătatea. Altfel spus, sunt loviţi la cap din oficiu. (A. M.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.