Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Andrei Baciu devine președinte CNCAV, în locul lui Valeriu Gheorghiţă

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 2 martie 2022, ora 12:07

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a fost numit, de la 1 martie, manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în locul lui Valeriu Gheorghiță, printr-o decizie a premierului, publicată în Monitorul Oficial, informează Agerpres.

andrei_baciu

Printr-o altă decizie, primul-ministru Nicolae Ciucă a constatat încetarea calităţii de preşedinte al CNCAV a lui Valeriu Gheorghiţă, şef al Centrului Medical de Intervenţie Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”.

Valeriu Gheorghiță a condus CNCAV încă de la debutul campaniei de vaccinare, în decembrie 2020.

Propuneri de măsuri de relaxare: mască da, certificat COVID ba

Pe pagina de Facebook RO Vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă a transmis un mesaj la încheierea activităţii sale în fruntea CNCAV, în care a afirmat că reperele sale au fost „buna-credinţă, transparenţa, onestitatea, echilibrul, deschiderea spre dialog şi comunicarea cu toţi cei implicaţi, empatia şi înţelegerea faţă de ezitările şi preocupările oamenilor”.

Alături de echipa pe care am construit-o în această perioadă, m-am implicat cu toată priceperea şi expertiza profesională în tot ceea ce a însemnat organizarea integrată a campaniei de vaccinare, de la facilităţile de stocare, reţeaua de distribuţie, centrele de vaccinare fixe şi mobile, programarea, platformele de informare şi comunicare, până la procedurile şi instrucţiunile care au asigurat coerenţa procesului de vaccinare. (...) Fiecare persoană care a ales să se vaccineze, fiecare viaţă salvată ne-au motivat şi au reprezentat pentru noi un pas înainte, un pas către normalitate”, a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

El a mai precizat că implementarea unui proces de imunizare la scară largă a însemnat „un proces continuu de cunoaştere şi identificare a problemelor, dar mai ales de găsire a soluţiilor practice şi eficiente”.

În ultimă instanţă, ne-am dorit să eliminăm cât mai multe bariere birocratice şi logistice, iar populaţia să aibă acces simplu la vaccinare”, a spus fostul preşedinte al CNCAV.

El a subliniat că a fost necesar un efort comun din partea tuturor instituţiilor implicate în gestionarea campaniei și le-a mulţumit colegilor din sistemul medical.

Medicul militar a fost numit, de la 1 martie, manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”. Potrivit unui comunicat de presă transmis de SRI și citat de Agerpres, Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii constante a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea respectivă.

Asociația Zi de Bine: aparatură și medicamente pentru spitalele din Lvov

Etichete: inlocuire valeriu gheorghita presedinte cncav secretar de stat andrei baciu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.