Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Campania de vaccinare în școli începe în 13 septembrie

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 7 septembrie 2021, ora 11:18

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în învăţământul preuniversitar şi cel universitar se va desfăşura pe o perioadă de două luni, a anunțat dr. Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a precizat, marți, într-o conferință de presă, că  vaccinarea în școli urmează să se deruleze în perioada 13 septembrie -15 noiembrie, iar în universităţi de la 1 octombrie până la 1 decembrie.

vaccinare in scoli

„Această acţiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de circa două luni pentru învăţământul preuniversitar şi două luni pentru învăţământul universitar, pentru doza unu, ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de-a doua doze. Practic, pentru sistemul preuniversitar, activitatea de vaccinare debutează în 13 septembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie, iar pentru învăţământul universitar debutează la 1 octombrie şi se finalizează pe 1 decembrie. De menţionat că în învăţământul universitar există posibilitatea de a se organiza chiar mai devreme aceste puncte de vaccinare”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul militar a subliniat că pentru învățământul preuniversitar acțiunea de vaccinare se desfășoară în trei modalități: fie cu echipa mobile de vaccinare, fie prin înființarea unor cabinete proprii de vaccinare în cabinetele medicale proprii, fie prin arondarea unităților de învățământ la centrele de vaccinare din proximitate care folosesc unul dintre cele două vaccinuri care au recomandare de administrare la persoanele cu vârsta de peste 12 ani, respectiv vaccinul de la compania Pfizer-BioNTech sau Moderna.

„Pentru învățământul universitar se vor organiza cabinete de vaccinare în incinta cabinetelor medicale din campusurile universitare sau în alte spații corespunzătoare. Vaccinarea se va asigura fie de personalul medico-sanitar propriu, încadrat în cabinetul medical respectiv, fie de echipe mobile de vaccinare, alocate prin grija direcțiilor de sănătate poublică județene sau a municipiului București”, a adăugat Ghoergiță.

Etichete: CNCAV vaccinare in universitati vaccinare copii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.