Newsflash
Știri

Care sunt spitalele din România cu cei mai mulți salariați confirmați cu SARS-CoV-2

de Florentina Ionescu - aug. 21 2020
Care sunt spitalele din România cu cei mai mulți salariați confirmați cu SARS-CoV-2

Potrivit monitorizării făcute pe platforma covid.solidaritatea-sanitara.ro, până la data de 21 august s-au înregistrat 27 de decese cauzate de COVID-19 în rândul salariaților din sănătate.

Platforma publică date la zi referitoare la salariații din sănătate care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2, precum și date despre cei decedați din rândul personalului medical.

covid salariati din sanatate

Din cele mai recente date reiese că în România, până în prezent, 4.906 este numărul total de cazuri confirmate la salariații din sănătate. 6,5% este ponderea salariaților din sănătate infectați cu SARS-CoV-2, din totalul cetățenilor infectați.

Numărul decese cauzate de infecția cu SARS-CoV-2 înregistrate în rândul salariaților din sănătate se ridică la 27. 42/232 este raportul dintre județe și unitățile sanitare în care se înregistrează salariați infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Totodată, potrivit sursei citate, 5,24/1 este rata de infectare a salariaților din sănătate raportat la rata de infectare medie a cetățenilor din țara noastră. Platforma arată că 1,96% este ponderea salariaților infectați cu SARS-CoV-2 din totalul salariaților implicați în lupta împotriva COVID 19. Statistica arată că una din 15 persoane infectate este salariat din Sănătate.

Până la data de 20 august 2020, platforma indică faptul și evoluția numărului de salariați din sănătate confirmați pozitiv, numărul acestora ajungând până la 4.906.

Platforma are și o secțiune dedicată salariaților infectați în unitățile care asigură asistentă medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, se arată că 1.072 este numărul de salariați infectați din spitale faza I și II; 1.144 este numărul salariaților infectați din spitale suport COVID-19; 2.713 este numărul salariaților infectați din alte spitale (cele care nu sunt suport COVID-19).

De asemenea, pe site-ul citat este detaliată și ponderea salariaților din sănătate infectați la nivelul întregului județ din totalul cetățenilor infectați din acel județ.

Un alt aspect extrem de important este că platforma arată informații despre distribuția salariaților din sănătate confirmați pozitiv pe unități sanitare. Spitalele în care s-au îmbolnăvit cele mai multe cadre medicale de COVID-19 sunt cele din graficul de mai jos.

Cel mai mare număr de cazuri (375 de salariați din sănătate confirmați pozitiv) se află la Spitalul Judetean De Urgenta Sf. Ioan Cel Nou Suceava.

cazuri covid pe unitati sanitare3

cazuri covid pe unitati sanitare2

cazuri covid pe unitati sanitare


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com și covid.solidaritatea-sanitara.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe