Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dan Negru: „Neîncrederea în doctori vine și din televiziune”

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 4 octombrie 2021, ora 12:33

Prezentatorul TV Dan Negru a publicat recent un mesaj în care amintește, în opinia sa, de ce românii nu au încredere în medici. De vină ar fi televiziunea și filmele românești.

Dan Negru a publicat pe o rețea socială un mesaj în care subliniază cât este de revoltat că românii nu au încredere în medici în contextul epidemiologic actual. 

dan negru

„Neîncrederea in doctori vine și din televiziune și din filmele românești. Televiziunea și cinema-ul au batjocorit mereu sistemul medical românesc, n-au creat modele. În România, statul finanțează telenovele!”, a scris Dan Negru ieri pe pagina oficială de Facebook.

Totodată, el a amintit că în 30 de ani, în România nu s-a produs niciun film sau serial relevant în care medicii să fie modele.

„Dimpotrivă, filmul cu care ne mândrim e «Moartea domnului Lăzărescu» in care medicii sunt criminali. Cel mai longeviv serial din istoria NBC e «Spitalul de urgență» (ER) cu George Clooney. «Anatomia lui Grey», «The Good Doctor», «Chicago Hope» sau «Code Black» sunt seriale celebre in care doctorii sunt modele! Pe Dr. Quinn o mai țineți minte? Dar pe Doctor House? Polonezii au «Lekarze», italienii au «Braccialetti Rossi». Doctorii, la noi, în tv sau cinema, sunt șpăgari și criminali. Unii, așa sunt. Dar ceilalti? Că or mai fi și «ceilalți»... Marea decădere e lipsa de respect în toate”, a conchis Dan Negru. 

 

Dan negru neincrederea in medici postare

Etichete: Dan Negru neincredere neincredere in medici moartea domnului lazarescu sistemul medical sistemul medical romanesc

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.