Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

DASCĂL, MENTOR, MODEL

Viața Medicală
Madeleine KARACAŞIAN vineri, 4 iunie 2010

   Foşti colegi sau studenţi de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ l-au evocat drept „dascăl, mentor, model“ pe regretatul prof. dr. Krikor Pambuccian (1915–1996), eminentă personalitate a medicinii româneşti din cea de-a doua jumătate a secolului XX, artizan al Anatomiei patologice din ţara noastră. (...)

 

   Evocarea cunoscutului om de ştiinţă român de origine armeană a avut loc miercuri, 19 mai a.c., la Facultatea de Medicină Dentară, cu prilejul dezvelirii bustului prof. dr. K. Pambuccian, lucrare realizată de artistul plastic David Sandor.
   Au fost rostite calde cuvinte de evocare a omului care şi-a iubit cu pasiune profesia, pentru care avea o reală vocaţie, ţara, colegii, studenţii, prietenii, familia şi, nu în ultimul rând, pacienţii.
   Vorbitorii au fost prof. dr. Dragoş Stanciu, (decanul Facultăţii), prof. dr. Emilian Huţu, prof. dr. Gheorghe Boboc, prof. dr. Andrei Iliescu, dr. Doru Dimitriu, dr. Constantin Herescu şi dr. Alice Grigorian (fiica celui comemorat). Toţi vorbitorii au scos în evidenţă deosebitele calităţi profesionale ale celui evocat, fascinaţia cursurilor pe care le susţinea în faţa studenţilor, entuziasmul şi pasiunea cu care a stimulat cercetarea medicală, subliniindu-se că prof. dr. Krikor Pambuccian a rămas o adevărată „valoare de patrimoniu“ pentru medicina românească.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.