Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Doi angajați de la Spitalul „Dr. Victor Babeș”, reținuți de procurori

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 17 iunie 2021, ora 10:46

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reținut miercuri, 16 iunie, doi angajați ai Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

Astfel, reprezentanții ASSMB, ca urmare a interesului manifestat de mass-media referitor la reținerea de către procurori, în cursul zilei de ieri, a doi angajați ai Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, au făcut câteva precizări. 

pacient oxigen

„Imediat după producerea evenimentului tragic din ziua de 12.04.2021 - când trei pacienți au decedat în Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea spitalului, ca urmare a blocării ventilatoarelor la care erau conectați bolnavii de COVID 19 -, conducerea și personalul unității sanitare au acordat întregul sprijin organelor de anchetă pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei”, se arată într-o informare de presă a ASSMB remisă redacției.

Totodată, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a precizat că angajații Serviciului tehnic din cadrul spitalului „Dr. Victor Babeş”, reținuți în cursul zilei de ieri, îndeplinesc toate condițiile legale și de pregătire profesională pentru ocuparea posturilor pe care au fost angajați.

Ancheta fiind în derulare, conducerea spitalului „Dr. Victor Babeş” și întreg personalul medical şi auxiliar din cadrul unităţii sanitare vor continua să sprijine autoritățile competente în vederea aflării depline a adevărului, se mai arată în informare.

„Conducerea şi întreg personalul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş" transmit încă o dată cele mai sincere condoleanţe şi sunt alături de familiile celor decedaţi în tragicul eveniment”, potrivit sursei citate.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: spitalul victor babes ventilatoare mecanice ventilatoare blocate deces pacient pacienti covid pacienti covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.