Newsflash
ACTUALITATE Știri

Compartiment de diagnostic molecular la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

de Magdalena Tănăsescu - aug. 11 2023
Compartiment de diagnostic molecular la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. „Victor Babeș” din Timișoara va putea oferi o evaluare completă în cazul cancerelor de plămân, grație unui nou compartiment de diagnostic molecular.

Potrivit unei postări făcute pe Facebook, scopul compartimentului de diagnostic molecular este acela de a completa seria de teste care se făceau până acum în unitatea sanitară, cu teste moleculare pentru pacienții cu cancer pulmonar.

Echipa de specialiști a spitalului a fost completată de prof. dr. Cătălin Marian, prodecan al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, și profesor în cadrul Departamentului de Biochimie din cadrul institutului de învățământ superior.

„Până acum nu aveam posibilitatea să realizăm în spital un diagnostic complet în cazul cancerului de plămân. În circuitul de diagnosticare intervine și medicul genetician, pe care am reușit să îl cooptăm în echipă, în persoana prof. dr. Cătălin Marian”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. „Victor Babeș” din Timișoara.

La rândul său, prof. dr. Cătălin Marian precizează că la acest moment echipa de diagnostic a spitalului este completă și complexă. 

„Împreuna cu colegul meu specializat în genetică medicală și cu ajutorul anatomopatologului spitalului, vom putea integra informația și, astfel, să oferim evaluarea pe care trebuie să o aibă un pacient oncologic. Practic, vom face totul în cadrul spitalului, fără a mai fi nevoie de ajutorul unui laborator extern. Cu dosarul complet, pacientul va putea merge la medicul oncolog unde va putea începe tratamentul cât mai curând. Iar, în cazul cancerului de plămân, orice zi contează”, a menționat prof. dr. Cătălin Marian.

Formarea unei echipe complexe de diagnostic oncologic de precizie are ca obieciv final înființarea unui Centru Oncologic de Excelență în Cancerul de Plămân la Timișoara.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe