Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Radu Vlădăreanu: gravidele trebuie să se vaccineze anti-COVID

Viața Medicală
L. Budin joi, 21 octombrie 2021, ora 16:13

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România, prin vocea președintelui său, prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, îndeamnă gravidele să se vaccineze cât mai repede împotriva SARS-CoV-2.

Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul, se arată în apelul Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, preluat pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

mama-bebe

Vaccinarea e oportună, iar datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că:

 1. Boala COVID-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei;
 2. Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul SARS-CoV-2 de peste 5 ori;
 3. Vaccinarea scade de 10 ori riscul ca gravida să dezvolte o formă severe a bolii și riscul de spitalizare;
 4. Vaccinarea scade de 11 ori riscul de deces al gravidelor infectate SARS-CoV-2;
 5. Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt, atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere.
 6. Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt.
 7. Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare. Boala COVID-19, în schimb, poate afecta grav fertilitatea.

Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână, puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul”, se mai arată în apel. 

Etichete: societatea de obstetrica si ginecologie din romania apel catre gravide vaccinare anti-COVID protectie mama si fat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 200 de lei
 • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.