Dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii, a prezentat, joi, 18 noiembrie a.c., proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea Legii Farmaciei nr. 266/2008. Aceasta prevede ca înfiinţarea unei farmacii comunitare în mediul urban să se realizeze în funcţie de numărul de locuitori şi la o distanţă de minimum 500 m de o altă farmacie comunitară. De asemenea, s-a eliminat excepţia înfiinţării farmaciilor în centre comerciale, gări şi aerogări. (...) "> Legea Farmaciei, optimizată - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Legea Farmaciei, optimizată

de Serviciul de presă al MS - nov. 26 2010
Legea Farmaciei, optimizată

    Dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii, a prezentat, joi, 18 noiembrie a.c., proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea Legii Farmaciei nr. 266/2008. Aceasta prevede ca înfiinţarea unei farmacii comunitare în mediul urban să se realizeze în funcţie de numărul de locuitori şi la o distanţă de minimum 500 m de o altă farmacie comunitară. De asemenea, s-a eliminat excepţia înfiinţării farmaciilor în centre comerciale, gări şi aerogări. (...)
 

Prin excepţie de la criteriul demografic, vor mai putea fi deschise unităţi farmaceutice doar pe o rază de 100 m de spitalele care au compartimente de permanenţă sau UPU, cu condiţia ca farmacia să aibă orar permanent. O altă prevedere importantă este aceea a serviciului de permanenţă în unităţile farmaceutice. Asigurarea asistenţei farmaceutice permanente a populaţiei este obligatorie pentru minimum o farmacie în localităţile cu cel puţin 20.000 locuitori. Metolologia de funcţionare se va stabili, conform Ordinului ministrului, adoptat cu consultarea Colegiului Farmaciştilor din România, în termen de 60 de zile de la adoptarea Legii. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe