Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medici din Chișinău, surprinși cu măști trucate pe Facebook

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 11 ianuarie 2022, ora 16:03

Mai mulți medici de la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” din Chișinău au fost surprinși la un eveniment dedicat aniversării a celor 36 de ani de la fondarea instituției fără măști de protecție.

Totuși, în fotografiile publicate pe pagina de Facebook a spitalului, fețele medicilor au fost acoperite cu măști ilustrate în Photoshop.

medici fara masca

Vitalie Chiosea, purtătorul de cuvânt al spitalului, a precizat că medicii purtau de fapt măști, însă din cauza reflectării luminii în fotografii, „lumea și-a dat cu părerea că a fost folosit Photoshop”, scrie Ziarul de Gardă.

„Măștile au avut reflecție de la lumină probabil și deja din acest motiv lumea și-a dat cu părerea că a fost folosit Photoshop sau alte tehnici de montare. Măștile erau normale, nu erau desenate; însă din cauza luminii le-au scos, ca să nu facă multe comentarii negative pe pagină (…). Măștile nu erau desenate. Dacă fotograful avea să retușeze pozele, avea să le aplice măști și la cei care nu purtau”, a explicat purtătorul de cuvânt, pentru Ziarul de Gardă.

Fotografiile care au fost postate, luni, 10 ianuarie, pe pagina de Facebook instituției, au fost șterse.

„Referitor la postarea evenimentului de aniversare a celor 36 de ani de activitate a instituției postată pe pagina Facebook, comunicăm următoarele: Ne cerem scuze pentru acțiunea colegului care a decis să posteze pozele anume așa. Medicii sunt mereu la datorie și își exercită munca profesionist”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Etichete: medici fara masti medici Chisinau Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.