Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mutaţii – sporadic şi spontan

Institutul de Sănătate Publică norvegian a informat OMS despre apariţia unei mutaţii a virusului A/H1N1, detectată la trei cazuri (două fatale şi unul cu boală severă). Analiza probelor de la alţi 70 de pacienţi cu boală clinică nu a pus în evidenţă mutaţia, ceea ce înseamnă că virusurile care prezintă această modificare nu sunt larg răspândite. (...)

Virusurile mutante (3) sunt sensibile la oseltamivir şi studiile indică faptul că vaccinurile pandemice disponibile curent oferă protecţie împotriva lor. Virusuri cu o mutaţie similară au mai fost detectate şi în alte ţări ale lumii (Brazilia, China, Japonia, Mexic, Ucraina şi SUA), încă din luna aprilie. Deşi informaţiile sunt incomplete, mai multe virusuri mutante au fost detectate la cazuri severe faţă de cele de la cazuri cu forme clinice moderate. În contextul existenţei a foarte multor virusuri fără mutaţii detectate la cazuri fatale, semnificaţia apariţiei virusurilor mutante pentru sănătatea publică este încă neclară. Mutaţiile apar sporadic şi spontan. Până în prezent, nu a fost găsită nicio legătură între numărul mic de pacienţi infectaţi cu virusuri mutante şi mutaţia care pare să nu se răspândească. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC